U woont misschien in een grote stad of aan een drukke weg. Je huis is alles waar je van kunt dromen. Door al het omgevingsgeluid kan alleen jij je thuis niet concentreren.

Als je thuiskomt, wil je kunnen ontspannen, al die raceauto’s geven je een gevoel van haast.

Of, als u in het weekend wilt rusten, besluit uw buurman een groot feest te houden met livemuziek. Er is een oplossing om al deze onnodige geluiden buitenshuis te houden.

Het geluiddicht maken van de kamer wordt steeds populairder en kan je helpen om rust in huis te creëren.

Geluidsdichte slaapkamer maken 

Naast het feit dat u de muren, het plafond en de vloer van uw slaapkamer aankan, zijn er enkele bedrijven die geluiddichte slaapkamers voor u kunnen bouwen.

Dit type slaapkamers is op maat gemaakt en kan zowel de hele slaapkamer als een deel van de slaapkamer beslaan. De slaapcabine is een soort hut die goed geïsoleerd kan worden, u kunt deze in de slaapkamer plaatsen.

Het enige nadeel is dat de grootte van de slaapkamer kleiner wordt. Er komen dikkere muren, dikkere plafonds en verhoogde vloeren. Maar als het eenmaal klaar is, slaap je in een rustige bunker, en veel mensen betalen graag voor de verloren ruimte.

Zorg ervoor dat u windscherm stangen op alle deuren en ramen in de slaapkamer plaatst. Deze strips zorgen er niet alleen voor dat de warmte en warmte buiten je slaapkamer wordt tegengehouden. 

Deze strips zorgen er ook voor dat er minder omgevingsgeluid je slaapkamer binnenkomt. Zoals u kunt zien, hebben deze zogenaamde windschermen verschillende positieve effecten. In een rustige slaapkamer kunt u een goede nachtrust krijgen, wat uw gezondheid ten goede komt.

Mensen die rusten zijn productiever op het werk en actiever in het leven.

Geluidsdichte kamer maken 

Er zijn natuurlijk verschillende kamers in uw huis. Laten we het nu hebben over een geluiddichte woonkamer. Als je een ruime woonkamer hebt, kun je ervoor kiezen om een ​​grote boekenkast of ander type kast tegen de muur te plaatsen.

Een grote kast maakt de muur eigenlijk dikker, en hoe dikker de muur, hoe minder geluid hij maakt. Daarnaast heb je direct een prachtige minibibliotheek in de woonkamer.

Of je kunt de kast inrichten met kunst en wat mooie foto’s van jouw reizen en/of gezin. Hoe meer je de kasten vult, des te minder geluid er doorheen zal komen.

Als jij voegen in huis hebt, kan je ervoor kiezen om deze te dichten met een geluidwerende kit. Je spuit de kit in de voegen en laat dit een aantal uur drogen.

De kit is gemaakt van een elastisch materiaal wat geluiden tegenhoudt. Kies altijd voor een kit op waterbasis, want deze zijn na het aanbrengen op de muren het makkelijkste schoon te houden.

De kit is vrijwel bij elke doe-het-zelf winkel te verkrijgen en is daarnaast helemaal niet duur. Dit is dus een goedkope en effectieve oplossing om jouw kamer geluidsdicht te maken.

Geluiddichte plafond maken 

Een geluidsdicht plafond is het handigste als jij boven de desbetreffende ruimte nog een etage of een ander woonhuis hebt zitten. Als je al op de bovenste etage van jouw huis bent is het meestal niet nodig om het plafond geluidsdicht te maken.

Goede geluidsisolatie op het plafond kan al snel bereikt worden. Koop bijvoorbeeld akoestische schuimplaten. Dit zijn wanden van schuim die ook in opnamestudio’s worden gebruikt om geluid te dempen. Een andere vorm van geluidsisolatie voor je plafond zijn plafondtegels. Deze zien er best modieus uit en zorgen ervoor dat jij geen last hebt van jouw bovenburen.

Soms komt er veel geluid door jouw plafond door toedoen van bijvoorbeeld jouw bovenburen. De maatschappij is ervoor gemaakt dat men naast en met elkaar leert leven in goede harmonie. Vaak is een praatje met jouw bovenburen al genoeg om tot een oplossing voor geluidsoverlast te komen.

Mochten jouw bovenburen hier geen gehoor aan geven, schrijf hen dan een brief. In deze brief maak jij kenbaar dat je last van hen hebt. Mochten zij dit nog steeds niet serieus nemen, stap dan naar de woningbouwvereniging of de gemeente. Zij kunnen bemiddelen tijdens de zoektocht naar een oplossing voor de geluidsoverlast.

Jouw bovenburen zouden al kunnen kiezen voor vloerbedekking of een dikker vloerkleed op de plek waar zij veel lopen. Dit soort dikke bodembedekking kan al veel geluiden dempen. Ook zouden zij erop kunnen letten dat zij niet elke keer met hakken over hun vloer lopen. Dit zou jou ook al veel schelen in de geluidsoverlast.

Ook zouden jullie ervoor kunnen kiezen om tot een compromis te komen. Zo zouden jouw bovenburen iets aan hun vloer en jij iets aan jouw plafond kunnen doen. Op die manier zouden beide huizen tegelijkertijd geluidsdichter worden. Op die manier maken jullie dan beiden kosten, maar is de uitkomst positief voor beide partijen.

Geluiddichte ramen maken 

Vaak helpt het al erg veel als je dubbel glas in jouw ramen hebt. Mocht je in een wat ouder huis wonen waar je alleen enkel glas hebt, overweeg dan om dubbel glas aan te schaffen.

Dit helpt niet alleen om jouw huis warmer te krijgen, er zal ook minder geluid door jouw ramen heen te horen zijn. Je kunt jouw raam geluidsdicht maken door aan de binnenkant een tochtstrip te plaatsen. Dit sluit alle kieren af en zorgt ervoor dat er minder geluid door het raam naar binnen komt.

Op die manier kan jij je beter concentreren als je aan het werk bent en kan jij optimaal genieten van de rust en stilte in jouw huis.

Naast dat je het raam zelf geluidsdicht kunt maken, kan je ook kiezen voor extra dikke gordijnen met geluidsisolatie. Verduisterde gordijnen zorgen er niet alleen voor dat jouw kamer donkerder is, deze soort gordijnen filteren ook geluid uit jouw kamers.

Als je een ruim budget hebt en echt wilt gaan voor een geluidsdicht raam, kies dan voor rolluiken. Dit kost wat, maar dan heb je ook wat! Jouw kamer zal bijna tot geen geluiden doorlaten die van buitenaf komen. Op die manier kan jij altijd genieten van een goede nachtrust en de stilte in huis.

Ruimte zelf geluidsdicht maken

Zoals eerder vermeld, hoeft het geluid isoleren van een ruimte niet moeilijk of duur te zijn. Er zijn veel manieren waarop u voor meer rust in uw huis kunt zorgen.

Ten eerste is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is. Dit haalt niet alleen de ergste warmte of koude warmte uit je huis. Het zorgt er ook voor dat er minder geluid van buitenaf de woning kan binnendringen.

Kijk je bijvoorbeeld naar een woning in het centrum van Amsterdam, dan hoor je vaak dat deze woningen gehorig zijn. Dit komt doordat de woning erg oud is en daardoor nooit echt geïsoleerd.

Controleer daarom nogmaals of uw huis correct of voldoende geïsoleerd is.

als niet? Overweeg dan of u investeert in goede isolatiematerialen. Meestal moet het probleem van plafond en muren en vloeren worden opgelost. Een volledig geïsoleerde woning levert een positieve bijdrage aan geluiddichte en warme woningen.

Zorg er altijd voor dat uw huis geïsoleerd is door professionals. U kunt zelf isolatie onderhoud uitvoeren, maar zorg wel voor een goede werking.

Huis, Architectuur, Voortuin, Garage, Home

Voordelen van geluidsdicht huis

Er zijn enkele situaties beschreven waarin u kunt profiteren van een geluiddichte woning. Het huis moet een fijne plek zijn waar je in je eentje kunt ontspannen.

Het is het beste om niet gestoord te worden in uw huis zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf om u heen. Het rustige en vredige huis zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag.

Als er geen geluid is dat u continu stimuleert, voelt u zich beter en kunt u zich concentreren.

Ervan uitgaande dat u ondernemer bent en vanuit huis werkt, zou het erg handig zijn als u in een rustige omgeving kunt werken. U hoeft niet eens strikte beslissingen te nemen om uw huis stiller te maken. 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deur geluiddicht te maken of de muur geluiddicht. Met deze kleine aanpassingen creëer je snel een oase van rust. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich ontspannen en uitgerust voelen gezonder zijn en een positievere levenshouding hebben.

Naast dat je huis overdag stiller en stiller wordt, heeft dit ook een positieve invloed op je woonbeleving ’s nachts.

Veel mensen hebben slaapproblemen. Meestal kunnen mensen maar licht in slaap vallen, en elk klein geluidje kan ze wakker maken.

Herken jij jezelf in het verhaal over lichte slapers? Als uw huis geluiddicht is, kunt u ’s nachts beter slapen. Als je wakker wordt, kun je fris aan je dag beginnen. Aarzel daarom niet om naar die geluiddichte kamers in huis te gaan.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik mijn slaapkamer geluidsdicht?

Klik hier voor meer informatie

Hoe maak ik mijn ramen geluidsdicht

Klik hier voor meer informatie

Hoe maak ik mijn ruimte geluidsdicht?

Klik hier voor meer informatie

Gerelateerde berichten