Badr Hari vlek op zijn rug

Badr Hari de welbekende Nederlands-Marokkaanse kickbokser. Zeer geliefd bij de Marokkanen en een rolmodel voor de jongeren. Maar valt Badr Hari’s vlek op zijn rug jou ook op en kan je het ook niet negeren? Wat is het eigenlijk…

In dit artikel

Wat voor vlek heeft Badr Hari op zijn rug?

De vlek die jou is opgevallen (en mij ook) wordt de Naevus Becker genoemd, een redelijk zeldzame ‘moedervlek’.

Iedereen met een Naevus Becker vlek wordt hiermee geboren. Alleen is die bij de geboorte heel klein en vrijwel niet te onderscheiden van een normale moedervlek.

Bij de mannen gaat deze vlek zich meestal rond de puberteit uitbreiden, wanneer de mannelijke hormonen op gaan spelen.

De naam Becker verwijst naar de naam van een arts die in 1949 voor het eerst beschreef. Ongeveer 1 op de 200 mannen heeft een Naevus Becker vlek. De vlek komt veel meer bij mannen voor vergeleken met vrouwen.

Wat voor vlek heeft Badr Hari op zijn rug?

Is Badr Hari’s vlek gevaarlijk?

De opvallende vlek die Badr Hari op zijn rug heeft, is niet meer dan een goedaardige moedervlek. Dus verder kan het allemaal geen kwaad en zijn er geen behandelingen vereist.

Ontstaan en oorzaak van Badr Hari’s vlek

Helaas is de exacte ontstaanswijze niet bekend.

Bij de meeste mensen is de vlek bij geboorte al in de aanleg aanwezig. Dat zal bij Badr Hari waarschijnlijk ook al het geval zijn geweest.

Maar er is geen indicatie wanneer deze is ontstaan en/of is gaan groeien.

Wel zijn er aanwijzingen die een verband zien tussen zonverbranding in vroege jeugd en het ontstaan van een Naevus Becker op het verbrande lichaamsdeel.

Het zou dus kunnen dat Badr Hari vroeger een keer lelijk is verbrand, maar dat is pure speculatie.

Gerelateerde berichten