Denkspelletjes hond verschillende denkspellen

Zie jij dat je hond zich verveelt en daarom vervelend doet? Geef je hond dan een beetje afleiding door een honden denkspelletje. Hieronder staan de voordelen en alle soorten honden denkspelletjes voor jouw hond! Ben je benieuwd wat dit is en welke dit zijn? Lees hieronder in dit artikel alles over honden spelletjes!

In dit artikel vind je

Waarom honden spelletjes?

Wanneer je geen tijd hebt om je hond uit te laten, of de wandeling niet genoeg is voor je hond, kan je hond zijn energie nergens kwijt. Wanneer je hond een spelletje speelt kan je hond zich toch vermaken en z’n energie kwijt. Een honden denkspelletje van 10 minuten staat bijna gelijk aan 45 minuten actief wandelen of spelen. Je hond doet namelijk moeite om te kunnen denken en z’n hersenen te gebruiken.

Voordelen denkspellen hond

Voordelen denkspellen hond
 • sterker band tussen baas en hond
 • stimuleert de mentale gezondheid
 • kost je hond veel energie en de baas minder tijd

Uitleg voordelen

Naast lichamelijke bewegingen heeft een hond ook behoefte om nieuwe dingen te leren, door te denken. Wanneer je hond denkend speelt, stimuleert dit het mentaal. Zo word je hond ook mentaal moe. Dit is een voordeel wanneer je hond heel energiek is, of voor een puppy die nog niet veel mag lopen. 

Verder helpt het angst te overwinnen, omdat ze te maken kunnen hebben met nieuwe avonturen. Je kan het zien als een inzet van een (gedrag) training. En leert het je hond focussen. Dit kan zijn omdat je hond zich goed focust om bijvoorbeeld iets te vinden. Dan geeft je hond al z’n concentratie aan het spel.

Samen met je hond spelen is ook nog eens leuk en gezellig. Verder zorgt het voor een goede band tussen jou en je hond. Zo kan je hond bijvoorbeeld sociale vaardigheden verbeteren, blijft leren wat de regels en grenzen van z’n baasje zijn. En als laatst kan het ook nog eens gedragsproblemen voorkomen, zoals te veel blaffen. Dit komt doordat je hond zich verveelt. 

Heb jij een hond die veel blaft? Lees hier het artikel Hond blaffen afleren: 7 tips en alle stappen.

Honden denk spelletjes kopen

Honden denk spelletjes kopen

Hieronder staan een paar honden denkspelletjes:

Deze super leuke snuffelmat is bedoeld voor honden die hun neus actief kunnen gebruiken. Hoe moeilijker je het maakt, hoe meer jou hond moet na denken om wat lekkernij te kunnen eten.

De bovenstaande denkspel is een spel waarbij je hond wat brokjes kan opspeuren. Dit is leerzaam spelen. Want je hond moet echt nadenken hoe die aan het lekkernij kan komen.

De volgende denkspel is een soortgelijke denkspel als hier boven. Het is een spel waarbij je hond wat brokjes kan opspeuren. Dit is leerzaam spelen. Want je hond moet echt nadenken hoe die aan het lekkernij kan komen.

De volgende honden denkspel is wat moeilijker. Dit komt omdat deze denkspel wat meer ” gadgets” heeft. In plaats van alleen maar kegeltjes eraf te duwen is het bij deze ook het trekken en draaien. Wat het toch zo moeilijker maakt. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je jouw hond wat brokjes wilt geven.

De bovenstaande denkspel voor honden is weer een wat moeilijker denkspel voor honden. Dit komt omdat deze denkspel wat meer ” gadgets” heeft. In plaats van alleen maar kegeltjes eraf te duwen is het bij deze ook het trekken en draaien. Wat het toch zo moeilijker maakt. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je jouw hond wat brokjes wilt geven.

De bovenstaande denkspel voor honden is weer een wat moeilijker denkspel voor honden. Dit komt omdat deze denkspel wat meer ” gadgets” heeft. In plaats van alleen maar kegeltjes eraf te duwen is het bij deze ook het trekken en draaien. Wat het toch zo moeilijker maakt. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je jouw hond wat brokjes wilt geven.

De bovenstaande denkspel voor honden is weer een wat moeilijker denkspel voor honden. Dit komt omdat je bij deze denkspel meer moet denken en meer moeite moet doen. Want de hondenbrokjes komen er niet zomaar uit.

Veel gestelde vragen

 • Waarom een honden denkspelletje?
  • Je kan je hond zo bezig houden, bekijk hier al die andere redenen.
 • Wat zijn de voordelen van denkspelletjes voor honden?
  • 1 van de voordelen is dat je band tussen jou en je hond sterker wordt, bekijk hier de andere voordelen.
 • Helpen honden denkspelletjes bij het stimuleren van het mentaal van mijn hond?
  • Ja dat klopt! Lees hier ook de andere voordelen van een honden denk spelletje.
 • Waar kan ik een honden denkspel kopen?
  • Dit kan je bestellen bij de bol.com. Bekijk hier de linkjes van de honden denkspellen.

Gerelateerde berichten