Er is niets vervelender dan een lekkende koffiemachine. Wanneer de Nespresso-machine in de container lekt, wordt het aanrecht nat. In sommige gevallen kunt u het probleem zelf oplossen. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat er verschillende koffiemachines zijn. De onderkant van de Magimix Nespresso-machine lekt bijvoorbeeld, de Nespresso DeLonghi Lattissima heeft een probleem of de beugel van de Krups Nespressso-machine lekt. Hierdoor kan elke oplossing anders zijn. In deze blog wordt de meest voor de hand liggende oplossing uitgelicht.

Nespresso apparaat lekt. Wat nu? 

Om het probleem vast te stellen, is het belangrijk om het volgende te vinden, zoals de productnaam van de lekkende koffiemachine. Als je Nespresso-apparaat lekt en je weet niet waar het vandaan komt, dan moet je het water voelen.

 Is het water koud? Dan lekt het water eruit voordat het de koffiemachine bereikt. Is het water warm? Dan is het meestal een onderdeel van de koffiemachine. Alleen op deze manier is het mogelijk om het probleem te vinden en een passende oplossing te vinden. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen wanneer uw Nespresso-apparaat lekt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mooie-koffie-1024x648.jpg

Stekker opnieuw in het stopcontact doen  

Wanneer de Nespresso-machine in de container lekt, moet u de stekker uit het stopcontact halen. Vervolgens moet u de lekbak legen en al het water onder de machine vandaan laten lopen. Wanneer u het opnieuw inbrengt, zou het probleem moeten zijn opgelost. Is het waar, lekt het water nog steeds uit de bodem? Neem dan contact op met Nespresso.

Reinig de cuphouder

De Nespresso koffiemachine kan uit de bekerhouder lekken. Als u de beker in de machine plaatst, kan er water naar buiten lekken. In dit geval moet u de houder reinigen waar de beker zich bevindt. Het is belangrijk om de machine regelmatig schoon te maken. Als u dit bijvoorbeeld niet doet, kan er kalkaanslag ontstaan. Hierdoor kan uw machine gaan lekken.

Waterreservoir en onderdelen controleren

Het waterreservoir is mogelijk niet correct geplaatst en kan daarom niet correct in het apparaat worden geplaatst. Dit kan waterlekkage veroorzaken. Als je het correct teruggeplaatst in de koffiemachine, zou het probleem opgelost moeten zijn.

De schroeven mogen ook niet meer in het apparaat worden vastgedraaid. Wanneer deze schroeven los zitten, is het verstandig om de schroeven weer vast te draaien. Dit zou ook het probleem moeten oplossen.

Krups nespresso lekt

Ontkalk het koffiezetapparaat

Door het koffiezetapparaat te reinigen en te ontkalken kan het probleem, grotendeels, opgelost worden. Nespresso biedt verschillende producten aan voor het ontkalken van de Nespresso machine. Eén hiervan is in onderstaande link te zien. In de handleiding van jouw koffiezetapparaat kan je het ontkalkingsproces vinden.

Door het type koffiezetapparaat kunnen sommige functionaliteiten op een andere plaats zitten. Zo kan een Krups Nespresso ontkalken net iets anders in z’n werk gaan dan het ontkalken van een Nespresso Delonghi. Over het algemeen gaat een Nespresso machine ontkalken zo in z’n werk: 

Stappenplan om de machine te ontkalken.

Stap 1: Zet het koffiezetapparaat aan. Wanneer de lampjes niet meer knipperen is het Nespresso apparaat volledig opgewarmd. Nu kan je beginnen met de voorbereidingen voor het ontkalken.

Stap 2: Verwijder alle capsules, ook in de houder, en leeg het lekbakje. Plaats daarna alles weer terug in de machine. 

Stap 3: Zet een kop of beker onder het koffiezetapparaat. Hierbij is het belangrijk dat er minstens 1 liter water in kan.

Stap 4: Vul het waterreservoir met zo’n 500 milliliter water. Voeg hier het ontkalkingsmiddel aan toe.

Stap 5: Aan de voorkant van de machine zitten knoppen. Druk de voorste knop een paar seconden in. Wanneer beide knopjes gaan knipperen staat de machine in de juiste stand om te ontkalken.  De knoppen zitten niet altijd aan de voorkant. Wanneer je dit zeker wilt weten is het verstandig om in de handleiding van je koffiezetapparaat te kijken. In de handleiding staat namelijk hoe je een Krups Nespresso apparaat of een Nespresso Delonghi apparaat moet ontkalken.

Stap 6: Druk vervolgens op de grootste knop. Dit is knop waardoor je een kopje Lungo krijgt.

Stap 7: Leeg alles en herhaal het proces nog een keer. Vul het waterreservoir met 500 milliliter water en druk op de grootste knop op de machine. Leeg vervolgens alles.

Stap 8: Maak het waterreservoir goed schoon en vul het nogmaals met water. Zet de beker of kop onder de koffiemachine en druk nogmaals op de grootste knop. Leeg vervolgens alles. Nu is het waterreservoir helemaal schoon.

Stap 9: Druk zowel op de linker- als op de rechterknop (ook hierbij geldt, dat niet elk apparaat deze knoppen aan de linker- en rechterzijde heeft zitten). Hierdoor is het mogelijk om weer een vers bakje koffie te zetten, zonder dat het Nespresso apparaat kapot is. 

Helpt azijn met ontkalken?

Sommige die een Nespresso apparaat hebben ontkalken met azijn. Echter is een Nespresso apparaat ontkalken met azijn schadelijk en maakt de machine kapot. De leidingen kunnen beschadigen, kalkaanslag wordt niet volledig verwijderd en azijn blijft lang hangen in het koffiezetapparaat. Daarom is het handig om een ander product te gebruiken in plaats van azijn.

Gebruik originele cups 

Wanneer je gebruik maakt van een B-merk cup kunnen er problemen optreden. Het Nespresso apparaat kan kapot gaan door andere cups. Dit kan je eenvoudig verhelpen door gebruik te maken van de originele cupjes. Op deze manier herstel je de werking van het apparaat en lekt het Nespresso apparaat niet meer bij de cuphouder. 

Is het probleem niet verholpen? Kijk dan of de randen van de cup niet zijn omgebogen. Wanneer dit het geval is, sluiten ze niet meer goed aan in het apparaat en moet je ze weer terug buigen. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste cup voor de juiste stand op je koffiezetapparaat gebruikt. Sommige cupjes zijn alleen geschikt voor een bepaalde stand op het koffiezetapparaat. 

Wanneer je bijvoorbeeld een cupje gebruikt die bedoeld is voor Lungo en het koffiezetapparaat op de espresso stand zet, kan er een lek ontstaan. Ook hierdoor kan het Nespresso apparaat kapot gaan door andere cups. Dit, omdat er te veel druk op gezet wordt. 

Benader Nespresso als het niet lukt

De meeste koffiezetapparaten van Nespresso zitten vernuftig in elkaar. Hierdoor is het vaak onmogelijk om het koffiezetapparaat open te schroeven. De reden? Meestal wordt dit vanwege veiligheidsredenen en andere motieven gedaan. Op deze manier blijft de reparatie bij Nespresso en kan het koffiezetapparaat niet gekopieerd worden. Daarnaast is het verstandig om niet zelf aan het apparaat te sleutelen. De garantie kan hierdoor vervallen.

Is je Nespresso apparaat kapot? Wanneer je het probleem niet zelf kunt oplossen en de storing aanhoudt, is het verstandig om de Nespresso servicelijn te raadplegen. In de meeste gevallen zal de koffiemachine opgestuurd moeten worden. Dit komt, omdat losse onderdelen niet als particulier te bestellen zijn. 

Nespresso zal wanneer de machine kapot is zelf het probleem oplossen. Wanneer dit onder de garantie valt, zullen kosten uitblijven. In de overige gevallen zullen reparatiekosten moeten worden betaald. Echter zal Nespresso je altijd op de hoogte houden van de storing en de bijhorende kosten. Wanneer de kosten hoog oplopen biedt Nespresso via de servicelijn ook nog wel eens een korting aan, voor de aanschaf van een nieuw exemplaar. 

Veelgestelde vragen

Hoe reinig je de cuphouder?

Dit kan op een gemakkelijke manier, voor verdere uitleg. Klik hier

Hoe benader je Nespresso en wanneer?

Nespresso kan je makkelijk bereiken als je wilt weten hoe klik dan hier.

Hoe ontkalk je een koffiezetapparaat?

Hier hebben we een stappen plan voor gemaakt. Om dit stappenplan te zien klik dan hier.

Gerelateerde berichten