Geflitst-flitsboete

Heb je iets te hard gereden en reed je een langs de flitspaal maar zag je het net te laat? Dan kan het zijn dat jij een boete te pakken hebt. Maar hoe kun je nou checken of je geflitst bent en hoelang moet je wachten tot je de boete kunt zien? In dit artikel kun je alle informatie over de boete en flitsfoto vinden.

In dit artikel kun je het volgende lezen:

Ben ik geflitst + flitsfoto

Ben ik geflitst? Dat kun je checken via https://www.cjib.nl/ik-wil-weten-wat-ik-moet-betalen je moet inloggen met je DigiD. Heb je geen DigiD dan kun je bellen naar het CJIB  ( Nummer CJIB 058 215 95 55 )

Het duurt tegenwoordig meestal rond de 4 dagen totdat je via het digitaal loket kunt zien of je een boete gepakt hebt.

Wil je de flitsfoto bekijken? Dan kan dat via www.cjib.nl/ik-wil-mijn-flitsfoto-bekijken ook hiervoor heb je een DigiD nodig om in te loggen. Heb je die niet dan kun je inschrijfformulier invullen en of bellen naar het CJIB en dan wordt de foto binnen 5 werkdagen verzonden.

Geflitst leaseauto

Het duurt zo’n 2 a 3 weken totdat de boete bij je leasemaatschappij terecht komt, vervolgens duurt het nog een week totdat de boete bij jou binnen komt. Dus in totaal duurt het zo’n 4 weken.

Is het een leaseauto vanuit jouw werk dan duurt het zo’n 3 a 4 weken totdat de boete bij de leasemaatschappij terecht komt. Vervolgens wordt de boete doorgestuurd naar jouw werkgever, en die moet daarna uitzoeken van wie de bekeuring is. En daarna wordt de boete pas naar jou opgestuurd. Dus in totaal duurt dit zo’n 5 a 8 weken.

Wil je de flitsfoto zien? verdere informatie is te vinden op www.cjib.nl/hoe-bekijk-ik-de-flitsfoto-van-een-leaseauto-bedrijfswagen 

Boete kwijt?

Als je de boete kwijt bent, dan moet je contact opnemen met het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) hun versturen de beschikkingen.

Boete betalen geflitst

Wil je de boete direct betalen? Log dan in met je DigiD en betaal met iDeal https://www.cjib.nl/ik-wil-mijn-boete-betalen 

Wil je de boete zelf betalen? Dan kan dat via https://www.cjib.nl/internetbankieren 

Als je zelf de boete betaald let dan wel op het volgende: 

 • Gebruik dan het juiste rekeningnummer (IBAN)
  Dit staat ook in onze brief.
 • Maak het juiste bedrag over
  U betaalt het bedrag dat in onze brief staat. In onze brief staat ook de datum waarop het geld op onze rekening moet staan. Is deze datum al voorbij? Neem dan contact met ons op.
  Hebt u onze brief niet meer? Dan kunt u ons bellen en vertellen wij u hoeveel u moet betalen en wanneer.
 • Zet het juiste kenmerk erbij
  Het kenmerk is het CJIB-nummer van 16 cijfers dat in onze brief staat.

Vergeet ook niet de administratiekosten te betalen. Daarmee voorkomt u dat de boete hoger wordt.

7 meest gestelde vragen: 

 1. Ben het niet eens met de boete, kan ik er tegen in gaan?: Ben je het niet eens met deze verkeersboete? Dan kun je hiertegen bezwaar maken bij de officier van justitie. Dit heet: in beroep gaan. Je hoeft dan de boete nog niet te betalen.
 2. Wat als ik mijn boete niet betaal?: In de brief van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) staat tot wanneer dit kan. … Vraag dan het CJIB om een noodstop. U hoeft dan mogelijk 4 maanden niet te betalen. Binnen die 4 maanden moet u zich melden bij uw gemeente voor schuldhulpverlening.
 3. Hoelang heb ik de tijd om bezwaar te maken op mijn boete?: De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt in beginsel zes weken
 4. Hoe maak ik een bezwaar?: Wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van een instantie? In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief (voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam.
 5. Hoe Lang heb ik de tijd om hem uit te stellen?: Als je in bezwaar gaat kun je de boete uitstellen.
 6. Kan ik een bewijsfoto zien?: Ja via  www.cjib.nl/ik-wil-mijn-flitsfoto-bekijken
 7. Hoe voorkom je boetes van flitspalen?: Zachter rijden.

Gerelateerde berichten