Hoe snel groeien wimpers terug

Sommige mensen trekken (on)bewust hun wimpers uit. Ook kan het gebeuren dat je lange wimpers uitvallen. Wimpers hebben een belangrijke functie, namelijk het verwijderen van viezigheid uit je ogen. Wanneer je wimpers afgebroken zijn of ze uitvallen, vervalt deze functie. Pakken je wimpers deze functie ooit weer op? In deze blog wordt antwoord gegeven op de vraag of uitgetrokken of uitvallende wimpers weer aangroeien en opnieuw deze beschermende rol vervullen. Groeien wimpers weer aan en hoe snel groeien je wimpers? 

Groeien afgebroken wimpers weer aan?

Ja! Net als haren groeien wimpers ook weer helemaal terug. Wel moet je geduld hebben. Echter zijn er ook uitzonderingen op de regel. In de meeste gevallen groeien je wimpers weer terug, maar dat is bij lang niet iedereen. Bij sommige groeien de wimpers helemaal niet meer aan. Meestal heeft dit een medische oorzaak, zoals stress of een ziekte/aandoening.

Hoe groeien je wimpers sneller

Hoe snel groeien wimpers terug?

Gemiddeld duurt het tussen de twee en drie maanden voordat een nieuwe wimper aangroeit. Hoe snel groeien de wimpers weer helemaal terug? In vijf maanden tijd is de wimper weer volledig teruggegroeid. De groeicyclus van wimpers gaat dus een stuk sneller dan de haren op je hoofd. Zijn je wimpers nog erg kort? Dan kan je ervoor kiezen om je wimpers te laten liften. Deze methode wordt gedaan op basis van natuurlijke producten en geeft een voedende werking. 

Groeien wimpers ook terug na extensions?

Het kan gebeuren dat je wimpers afgebroken zijn na een wimperextensions. Ook na een wimperextension groeien je wimpers gewoon weer terug. Het hoeft namelijk niet altijd te betekenen dat je wimpers uitvallen na een wimperextension. Een feit is wel dat wimperextensions je wimpers belasten, maar ze gaan niet zomaar kapot.

Pas wanneer je veel in je ogen wrijft, aan je wimpers trekt of zelf je wimperextensions gaat verwijderen kan er schade ontstaan. Wil je voorkomen dat je wimpers afgebroken worden na wimperextensions? Laat ze dan verwijderen door een schoonheidsspecialist.  

Hoe houdt je jouw wimpers gezond met wimperextensions?

Wimpers zorgen ervoor dat al het viezigheid uit je ogen blijft. Met wimperextensions is dit net even iets anders. Het vuil kan blijven hangen in de extensions. Het is daarom belangrijk om je wimperextensions regelmatig schoon te maken. Vermijd daarnaast make-upproducten op oliebasis. Dit is zowel slecht voor je wimperextensions als voor je wimpers. 

Groeien wimpers terug na extensions

Voorzorgsmaatregelen voor uitvallende wimpers 

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt ondernemen om te voorkomen dat je wimpers uitvallen. Niet alle deze maatregelen gaan voor iedereen op. Door een medische oorzaak kan het namelijk gebeuren dat je wimpers worden afgebroken en niet meer teruggroeien.

Reinig 1x per dag je gezicht

Het is belangrijk om minimaal een keer per dag je gezicht te reinigen. Hierbij is het belangrijk om je ogen goed te verzorgen. Dit, omdat er viezigheid in je wimpers kan gaan zitten. Deze viezigheid kan zorgen voor een infectie, met als gevolg dat je wimpers uitvallen. Door regelmatig te reinigen voorkom je dat er viezigheid in je wimpers blijft hangen. 

Vooral als je make-up draagt is het essentieel om je gezicht regelmatig te reinigen. De make-up kan namelijk in je oog terecht komen. Maak daarom elke dag je gezicht, en vooral de gebieden bij je ogen schoon. Het is belangrijk om dit voorzichtig te doen. Op deze manier beschadig je geen wimper en blijven ze in een sterke en gezonde conditie. 

Vermijd make-up en/of waterproof mascara

Deze producten tasten namelijk je wimpers aan. Waterproof mascara zorgt ervoor dat je wimpers hard worden. Hierdoor moet je meer moeite doen om je make-up te verwijderen. Het verwijderen zorgt soms voor een probleem, de wimpers vallen uit. Wil je niet zonder make-up rondlopen? Ook het gebruik van een primer kan je wimpers beschermen. 

Groeien afgebroken wimpers weer aan

Schakel de hulp van een professional in

Wanneer je merkt dat je wimpers uitvallen of de groei achterblijft, is het verstandig om een dermatoloog in te schakelen. Er kunnen namelijk verschillende oorzaken zijn waardoor de wimpers niet of nauwelijks groeien. 

Ook kan het uittrekken van je wimpers een gewoonte zijn geworden. Stress is meestal de nummer 1 veroorzaker hiervan. Daarom is het belangrijk om na te gaan waarom je dit doet. Ook zijn er verschillende manieren die helpen tegen wimpers uittrekken. Zet wimperextensions of smeer iets op je vingers. Deze manieren kunnen helpen om bewust te worden van de wimpers uittrekken.

Hoe krijg je langere wimpers?

De lengte en hoeveelheid wimperhaartjes is genetisch bepaald. Wel zijn er verschillende manieren om je wimpers iets langer te laten groeien. Hoe groeien je wimpers sneller? Met deze tips heb je binnen een mum van tijd, mooie, langere wimpers. Wel moet je geduld hebben. Het resultaat is pas na een langere tijd zichtbaar.

 • Er bestaan borstels voor je wimpers die je kunt gebruiken om de groei te bespoedigen. Dit komt, omdat je met een borstel viezigheid weghaalt en het de bloedcirculatie verbetert. 
 • Er zijn verschillende middeltjes die je wimpers sneller doen laten groeien. Het aanbrengen van vaseline, groene thee of olie zou dit proces moeten versnellen. Waarom? De stoffen in groene thee stimuleren de groei van nieuwe en bestaande wimpers. Ook vaseline op je wimpers zou een bijdrage moeten leveren aan het versnellen van dit proces.

  Daarnaast zijn er ook verschillende oliën verkrijgbaar die je wimpers sneller laten groeien. Voorbeelden zijn kokosolie, olijfolie of amandelolie. Ook is het mogelijk om verschillende oliën met elkaar te combineren. Wel is het zaak om de vaseline of de olie de volgende ochtend van je wimpers af te halen en ze grondig te reinigen. Groeien wimpers door vaseline, groene thee en oliën? Jazeker, alleen heeft het tijd nodig voordat je echt resultaat ziet. 
 • Ook door vitaminen kan je jouw wimpers sneller laten groeien. Dit werkt als volgt; knip een vitamine E capsule open. Gebruik de inhoud van de capsule voor op je wimpers. In aloë vera zitten bovendien ook vitaminen en andere voedingsstoffen, waardoor je wimpers sneller groeien.  
Groeien wimpers door vaseline
 • Gebruik om langere wimpers te krijgen een serum. Er bestaan verschillende serums die specifiek gemaakt zijn voor je wimpers. Deze hebben een voedende, verzorgende en stimulerende functie. Langere wimpers krijgen door een serum is mogelijk. 
 • Een gezond voedingspatroon draagt bij aan de wimpergroei. Stoffen als vitaminen, mineralen, proteïne, vetten en ijzer zorgen er namelijk voor dat je wimpers goed kunnen groeien. 
 • Door het masseren van je oogleden stimuleer je de haarzakjes van je wimpers. Wel is het aan te raden om voorzichtig te werk te gaan. Behandel je wimpers met de nodige zorg en aandacht. Wrijf hierbij niet teveel in je ogen en trek niet aan de wimpers. Hierdoor blijven ze sterk en gezond. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het rimpels en eventuele lijnen voorkomt.

Wist je dat?

 • Je per dag zo’n 1 tot 5 wimperhaartjes verliest. Deze wimpers vallen vaak uit, zonder dat je er erg in hebt. 
 • Er drie groeifases zijn in de groeicyclus van wimpers, zoals de actieve groeifase, overgangsfase en rust fase. Je wimper bevindt zich de meeste tijd in de actieve groeifase. Door deze groeifase groeien je wimpers weer aan. 
 • Je wimpers per dag zo’n 0.16 millimeter groeien. 
 • De wimpers in het midden langer zijn in tegenstelling tot de zijkanten.
 • Je aan de bovenkant van je oog meer wimpers hebt in tegenstelling tot de onderkant. Aan de bovenzijde heb je zo’n 200 tot 300 wimpers en aan de onderzijde 100.  
 • Ze vroeger vaseline en houtskool op je wimpers smeerden. De eerste mascara is van deze producten gemaakt. 

Gerelateerde berichten