hond-eet-niet-meer

Als je hond plotseling niet meer eet kan dat voor onrust zorgen. Soms is het niet altijd iets om je zorgen over te maken. Wil jij weten wat de mogelijke oorzaak is en hoe je er voor zorgt dat je hond weer gaat eten? In dit artikel staat alles wat je wilt weten.

Inhoud van dit artikel

Normale voeding van de hond

De normale manier waarop een hond eet, hangt af van de leeftijd van het dier. Puppy’s moeten vaker worden gevoerd dan oudere honden.

Een puppy zou vier maaltijden per dag moeten eten. Wanneer de hond ongeveer 3 tot 8 maanden oud is, wordt dit aantal teruggebracht tot ongeveer drie maaltijden per dag. Volwassen honden moeten een of twee keer per dag worden gevoerd.

De hoeveelheid grof gemalen voer die een hond bij elke maaltijd eet, is afhankelijk van verschillende factoren. Veel voedselverpakkingen bevatten enkele richtlijnen, maar het is verstandig om de portiegrootte aan te passen aan de levensstijl van het dier.

Mijn hond eet niet: Mogelijke oorzaken

Het feit dat uw hond niet wil eten, kan verschillende redenen hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende:

De hond heeft geen honger

Soms houden honden er gewoon niet van. Dit is bijvoorbeeld het geval als de hond op de grond eet of tijdens een wandeling te veel hondenkoekjes krijgt. Maar het kan ook zijn dat u teveel honden voert. In dit geval is het verstandig om deze onderdelen kleiner te maken.

Met de jaren zal ook de voedselbehoefte van honden afnemen. Overwoekerde honden hebben minder eetlust. De steeds dalende vraag verloopt in een zeer traag tempo. Daarom merk je het als eigenaar niet snel.

Hond houdt niet van het eten

Sommige honden vinden het voedsel niet meer lekker.  Soms is overschakelen op een ander merk voer voldoende om de hond weer te laten eten. In dit geval kan een goed product natuurlijke boerderij voeding zijn.

De hond heeft het warm 

Is het buiten warm? Dat is misschien de reden waarom uw hond slechter eet.

Hond wilt aandacht

De hond kan ook voer achterlaten om u als eigenaar te manipuleren. Wanneer de hond niet wil eten, let je vanzelfsprekend op de hond. Honden vinden dit leuk. Voorkom dit door niet op de hond te letten en voer te verwijderen. Probeer de volgende maaltijd opnieuw.

De hond is ziek

Als een hond ziek is, houdt hij meestal niet van eten. Meestal kun je aan het gedrag van de hond zien of de hond zich niet lekker voelt, bijvoorbeeld of hij overgeeft of te veel alcohol drinkt.

Pijn in de mond of verstopping van het maagdarmkanaal van de hond kan ervoor zorgen dat het dier slecht eet. In dit geval vertonen honden vaak ziekteverschijnselen. Door verschillende delen van het lichaam van de hond aan te raken en zijn reactie te controleren, kunt u de pijn van de hond inschatten.

Hond heeft stress

Net als mensen staan ​​ook honden onder druk. Het verschil is dat dit bij honden gemakkelijker gebeurt dan bij honden. Zaken als renovaties in de woonkamer, nieuwe huisgenoten of alleen zijn kunnen ertoe leiden dat de hond zijn bak met voer verlaat.

Hond is geopereerd

Als je hond net is geopereerd kan het zijn dat de hond nog wat slaperig en moe is en daardoor minder eet. Als de hond langer dan 24 uur niet eet is het van belang om met de hond naar de huisarts te gaan.

Hond eet niet specifieke leeftijdscategorieën

Waarom een hond niet eet kan ook per leeftijd verschillen, en dat leggen wij uit:

Puppy eet niet

Een puppy moet goed eten om de groei te stimuleren, als je net de pup in huis heb gehaald kan het voorkomen dat de puppy het nieuwe voer niet gewend is en niet weet hoe de puppy moet reageren. Neem contact op met de dierenarts als je puppy niet goed eet.

Volwassen hond eet niet

Een hond kan weken lang zonder voedsel dus is je hond gezond en mankeert die niks dan is er niks aan de hand. Begin jij je nou zorgen te maken kun je altijd contact opnemen met de dierenarts.

Oude hond eet niet

Is je hond oud en eet de hond niet meer? Dan kan het zijn dat de brokken te hard zijn voor de tanden of de hond heeft last van nier problemen. neem contact op met de dierenarts bij twijfels.

Eetlust hond opwekken

Honden mogen enkele dagen of zelfs weken niet eten. Als uw hond echter plotseling stopt met eten, is het het beste om in te grijpen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u kunt proberen de eetlust van uw hond te vergroten.

Het kopen van kauwartikelen, zoals roll sticks kan nog steeds helpen de eetlust van de hond te stimuleren. Daarnaast is lang kauwen gunstig voor het gebit van dieren.

De geur van voer kan soms de eetlust van een hond stimuleren. Giet warm water over het voer van de hond voor een aangename geur. Het papperige eten ziet er ook net iets anders uit dan de gebruikelijke droge hap.

Soms zijn honden nog steeds geïnteresseerd in koekjes, maar niet in hun gebruikelijke dieet. In dit geval zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de hond weer gaat grinden.

Mijn hond eet maar drinkt niet

Honden kunnen dagen tot weken zonder voedsel lopen. Water drinken is echter erg belangrijk voor honden. Ze kunnen niet leven zonder te drinken vooral als het warm is.

Er kunnen veel redenen zijn voor deze situatie. Het is handig om naar de dierenarts te gaan. Ze kunnen mogelijk de oorzaak onderzoeken en verschillende technieken voorstellen.

5 meest gestelde vragen over hond eet niet:

  1. Hond eet wel koekjes maar geen voedsel wat is de oorzaak?:Misschien vindt de hond het voedsel niet lekker. Probeer wat anders.
  2. Hoelang kan een hond zonder eten?: Ja, volwassen honden kunnen langere tijd zonder voedsel.
  3. Kan een hond ook zonder water?: Niet langer dan 24 uur.
  4. Kan een hond frisdrank drinken?: Nee, het beste is zelfs om geen menselijk voedsel aan je hond te geven.
  5. Wat kan een hond niet eten?: Bijvoorbeeld chocola of producten die cafeïne bevatten.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.