RVS ontvetten doe je zo!

RVS en staal worden vaak door elkaar gehaald. Maar er zit wel een verschil in, meestal wordt er toch gekozen voor RVS. Dit komt omdat RVS een roestvaste eigenschap heeft. Van staal heb ik al een blog: staal ontvetten. Hieronder ga ik je vertellen over het ontvetten van RVS.

Waarom moet je RVS ontvetten

RVS ( roest vrij staal) wordt vaak gebruikt, denk maar aan keukens. In de keuken zijn er vaak oppervlaktes van RVS. Dit moet daarom ook schoongemaakt worden en bijgehouden worden. Omdat je anders allemaal vinger afdrukken en vetvlekken gaat zien.

Waarmee moet je RVS ontvetten

Ammoniak

Verhouding ammoniak: 10 liter water bij 1 liter ammoniak.

Dasty rvs

Hoe ontvet je RVS

Hoe ontvet je RVS

RVS kan je het beste ontvetten met ammoniak of Dasty RVS. Deze producten ontvetten goed, maar je houd er vlekken mee achter.

Ammoniak

Pas de verhouding van ammoniak toe door dit in een emmer aan te maken. Doop een doekje in de emmer met de verhouding. Vervolgens kan je met een uitgewrongen doek je oppervlakte ontvetten. Nadat je klaar bent met het ontvetten ga je met een droge doek over de oppervlakte heen, totdat het helemaal droog is.

Dasty RVS

Spray de oppervlakte die je wilt ontvetten redelijk vol met de Dasty RVS. Pak daarna een droge microvezeldoekje en ga over je oppervlakte heen. Blijf dit doen totdat je oppervlakte goed droog is. Wanneer je microvezeldoekje te nat is geworden, kan je het doekje eventueel uitwringen en verder gaan met het drogen van je oppervlakte.

Waarmee kan je RVS laten stralen

 • HG roestvrij staal snel en glans
 • Diversey inox RVS reiniger

HG roestvrij staal snel en glans

Voordat je de HG roestvrij staal snel en glans gaat gebruiken is het handig om eerst je oppervlakte vetvrij te maken. Want de HG roestvrij staal snel en glans word gebruikt voor glanzende RVS oppervlaktes.

Hoe gebruik je HG roestvrij staal snel en glans

Spray de oppervlakte die je wilt ontvetten redelijk vol met HG roestvrij staal snel en glans. Pak daarna een droge microvezeldoekje en ga over je oppervlakte heen. Blijf dit doen totdat je oppervlakte goed droog is. Wanneer je microvezeldoekje te nat is geworden, kan je het doekje eventueel uitwringen en verder gaan met het drogen van je oppervlakte.

Als je nog vlekken of strepen ziet kan je dit met een keukenrol even droog maken om geen strepen of vlekken meer te zien.

Waarmee kan je RVS laten stralen

Diversey inox RVS reiniger

Voordat je de Diversey inox RVS reiniger gaat gebruiken is het handig om eerst je oppervlakte vetvrij te maken. Want de Diversey inox RVS reiniger word gebruikt voor glanzende RVS oppervlaktes.

Spray de oppervlakte die je wilt ontvetten redelijk vol met Diversey inox RVS reiniger. Pak daarna een keukenrol en ga over je oppervlakte heen. Blijf dit doen totdat je oppervlakte goed droog is. Wanneer je keukenrol te nat is geworden, kan je de keukenrol eventueel vervangen en verder gaan met het drogen van je oppervlakte.

RVS pannen ontvetten

RVS pannen kan je het best ontvetten met soda.

Verhouding soda

 • lauw water
 • 3 eetlepels soda

Soda is een goede schoonmaakmiddel om te ontvetten. Pas de verhouding van de soda toe in de wasbak. Meng het een beetje en doe het in de pannen die je wilt ontvetten. Breng het een beetje aan de kook, let wel op want soda kan heel snel bruisen. Laat dit 10 minuten op laagvuur koken. Nadat je dit hebt gedaan laat je het nog even afkoelen. Als laatst maak je de pan droog met een schone theedoek en heb je dus je RVS pannen ontvet.

Veel gestelde vragen

 • Waarom moet je RVS ontvetten?
 • Waarmee kan je RVS ontvetten?
  • RVS kan je op verschillende manieren ontvetten, bekijk hier alle manieren!
 • Waarmee kan je RVS laten stralen?
  • Je kan RVS op 2 manieren laten stralen, lees hier met wat je RVS kan laten stralen.
 • Hoe ontvet je RVS pannen?
 • Wat heb je nodig om RVS pannen te ontvetten?
  • Om RVS pannen te ontvetten heb je soda nodig, bekijk hier wat de verhouding is om RVS pannen te ontvetten.
 • Hoe kan je RVS laten stralen?
  • Dit ligt eraan wat je gebruikt, bekijk hier de uitleg per product.
 • Waar staat RVS is?
  • RVS staat voor: roestvrij staal.

Gerelateerde berichten