U bestelt goederen op buitenlandse sites. Alles is in orde totdat u wordt gevraagd om uw postcode in te voeren. Welke vervormde postcode is dat? U gaat binnenkort naar Google en zoekt naar “wat is een postcode” of “Nederlandse postcode”. Gelukkig heb je op deze blog de juiste plek gevonden. Ontdek wat de exacte postcode is, maar ook wat de Nederlandse postcode is en hoe je deze kunt omzetten naar je eigen postcode!

Wat moet je invullen bij ZIP-code?

De meeste website’s kunnen ook gewoon postcode’s lezen. Probeer daarom eerst om gewoon je postcode is te vullen. Vervolgens kan je als er gevraagd wordt naar een state gewoon jouw provincie invullen. Krijg je een foutmelding? Neem dan telefonisch contact op met de website of via email. Zie hier een voorbeeld email:

Geachte heer/mevrouw
Dear sir/madam

Toen ik iets op uw website wilde bestellen, kwam ik de woorden ‘ZIP/postal code’ tegen.
I stumbled across the words ‘ZIP/postal code’ while trying to order something from your website.

Helaas accepteert uw website mijn Nederlandse postcode niet.
Verenigde Staten:
Unfortunately your website does not accept my Dutch ZIP code.
Canada:
Unfortunately your website does not accept my Dutch postal code.

Ik denk dat dit te maken heeft met de verschillen in postcodes tussen Nederland en de Verenigde Staten.
I suspect this has to do with the differences between ZIP codes in the Netherlands and the United States.

Ik denk dat dit te maken heeft met de verschillen in postcodes tussen Nederland en Canada.
I suspect this has to do with the differences between postal codes in the Netherlands and Canada.

Zou u mij hierbij willen helpen?
Would you be willing to help me with this?

Alvast bedankt.
Thanks in advance.

Met vriendelijke groet
Kind regards

De betekenis van de Zip-code

Laten we beginnen met de eerste vraag die u zou kunnen stellen: Wat betekent de term “zipcde”? De postcode is de afkorting van “Zone Improvement Plan” in de Verenigde Staten, wat ongeveer staat voor “Zone Improvement Plan”. In het Nederlands kennen we postcodes beter dan postcodes. De naam komt van het feit dat met de introductie van het postsysteem de bezorging van post is verbeterd. De postcode is eigenlijk een “Amerikaanse postcode”. De term “postcode” wordt ook voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en de Filippijnen.

Zipcode in Nederland

We ontdekten dus dat een of meer postcodes slechts één postcode zijn. “Wat is de postcode van Nederland?” Het antwoord op de vraag is niet altijd zo eenvoudig als je denkt. Kortom, de Nederlandse postcode is wat we in Nederland kennen: vier cijfers plus twee letters (bijvoorbeeld 1234 AB). Daarom moet u, wanneer u wordt gevraagd om de postcode in te voeren, eerst het wachtwoord invoeren. Maar eigenlijk merken we wel eens dat buitenlandse websites onze Nederlandse postcodes niet als postcodes kunnen herkennen

Mijn Nederlandse postcode wordt niet herkend: oplossing Bij bestelling vanaf een buitenlandse site verschijnt vaak een Nederlandse postcode die niet als Nederlandse postcode of een Nederlandse postcode kan worden herkend. Het kan vervelend zijn als de reguliere Nederlandse postcode niet wordt herkend. Daarom is hier de oplossing voor wanneer dit probleem zich voordoet. Vergroot de ruimte! Veel mensen hebben de neiging om de postcode te omschrijven als “1234AB”. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit niet de juiste manier is om een ​​postcode te schrijven. Volgens PostNL moeten er spaties zijn tussen cijfers en letters

Daarom zou de Nederlandse postcode eigenlijk gelijk moeten zijn aan “1234 AB”. Als uw Nederlandse postcode niet wordt herkend, kan deze ruimte handig zijn. Controleer daarom of het toevoegen van spaties belangrijk is. Landcode toevoegen! Als uw Nederlandse postcode niet wordt geaccepteerd, kan de landcode ook relevant zijn. Deze code geeft uw land / regio aan. De code moet vóór de postcode worden ingevoerd, gevolgd door een spatie. De Nederlandse variant is “NL”, terwijl de Belgische variant “BE” of “B” is. Dit is de Nederlandse postcode, bijvoorbeeld “NL 1234 AB”.

Wat is mijn zipcode?

Laten we alle kennis die je in deze blog hebt opgedaan gebruiken om de belangrijkste vraag voor je te beantwoorden: wat is mijn postcode? Zoals eerder vermeld, is de postcode hetzelfde als uw postcode. We noemen ze vier cijfers en twee letters in het Nederlands. Als u uw postcode in het Engels invoert, krijgt u wellicht de gewenste resultaten. Werkt het? Controleer vervolgens of de spatie op de juiste positie staat, zet de landcode voor de postcode of combineer de twee. Als de site het nog steeds niet accepteert, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice. Ik wens u in ieder geval veel succes bij het oplossen van het probleem!

Meest gestelde vragen

Gerelateerde berichten