wimperextensions zelf verwijderen

Je ziet het voorbij komen op allerlei platformen en je ziet het steeds meer in het dagelijkse straatbeeld: Wimperextensions. Volle lange wimpers is anno 2020 onderdeel geworden van het schoonheidsideaal. Wanneer je ze niet van jezelf hebt, kun je ze wel laten zetten bij een professional. Maar wat als je wimperextensions hebt laten zetten, maar je er toch niet tevreden mee bent, wanneer je irritaties bij je ogen ondervindt of het gewoon simpelweg zat bent? In dit artikel kom je te weten hoe jij gemakkelijk zelf wimperextensions eraf kunt halen. 

Thuis wimperextensions verwijderen

Wanneer je je wimperextensions eraf wilt halen is het allereerst belangrijk dat je weet dat wimperextensions thuis verwijderen even tijd kost. Het is een klus die je niet ruw of gehaast wilt doen, omdat je anders kans hebt je eigen wimpers te beschadigen. 

Om zo schoon mogelijk te werk te gaan en irritaties rondom het oog te voorkomen is het belangrijk dat je van te voren al je oogmake-up en make-up rondom je ogen verwijderd. Zorg er daarnaast voor dat je te werk gaat in een goed verlicht ruimte, zo kun je beter zien waar je eigen wimpers ophouden en waar de extensions beginnen. 

Om de wimpers op een zo veilig mogelijke manier los te weken, dien je van te voren je gezicht te stomen. Dit kan gemakkelijk in huis. De benodigdheden zijn: Een teil/emmer, kokend water en een handdoek. Doe het kokende water in de teil/emmer en ga boven de emmer hangen met de handdoek over je hoofd (zodat de stoom niet kan ontsnappen). Doe dit voor ongeveer 10/15 minuten lang.

wimperextensions verwijderen

Wimperextensions verwijderen met olie

Wanneer je klaar bent met stomen, dep je een watje in olie. Olijfolie, kokosolie of babyolie werken vaak het beste! Dit watje houdt je vervolgens een paar minuten op je wimpers. De olie zal ervoor zorgen dat de lijm afbreekt. Vandaar dat wimperspecialisten vaak aanraden cleansers op oliebasis te vermijden. 

Je kunt nu voorzichtig het watje over de wimpers heen wrijven, waardoor de wimperextensions vanzelf zullen loslaten. Wanneer er een enkele wimper blijft zitten, probeer deze er dan niet uit te trekken. Herhaal het gehele proces of neem een douche, de wimper zal er dan een van de komende dagen vanzelf afvallen. 

Wimperextensions remover

Tegenwoordig kun je ook bij drogisten een wimperextensions remover halen. Dit is een tube waar een oplossing in zit die de lijm van de wimperextensions oplost, waardoor ze gemakkelijk zullen loslaten. Probeer bijvoorbeeld de wimperextensions remover Kruidvat uit.

Nepwimpers verwijderen

Een andere manier om tijdelijk mooie lange wimpers te krijgen zijn nepwimpers. Dit is een strip met allemaal wimpers eraan die je gemakkelijk thuis kan opplakken met wimperlijm. Aan het einde van de dag kun je deze er weer af halen door er voorzichtig aan te trekken. Zit er toch een wimper vast? Maak dan een watje nat met make-up remover op oliebasis en houdt deze voor een minuut op je wimpers, probeer daarna voorzichtig eraan te trekken, de nepwimpers zullen vanzelf verwijderen. 

Wimperlijm verwijderen

Blijf er na het verwijderen van de nepwimpers toch nog lijmresten zitten? Ook deze zijn makkelijk te verwijderen. 

Dompel een wattenstaafje of watje in de oogmake-up remover. Wanneer het wattenstaafje doorweekt is met het middel haal je het voorzichtig langs de rand waar de nepwimpers tegen je ooglid liggen. Op deze manier kan het middel ertussen druppelen en de lijm oplossen.Wanneer de lijm er niet af komt, kun je je vingers gebruiken om de lijmresten eraf te trekken. Als de lijm niet loskomt, breng dan meer oogmake-up verwijderaar aan en herhaal het proces. 

Hoe verwijder je wimperextensions?

Heb je de benodigde middelen voor het verwijderen van jouw wimperextensions niet in huis? Of krijg je ze er niet helemaal goed af? Trek dan vooral niet aan de wimperextensions! Maak dan toch een afspraak bij een professional, zodat je eigen wimpers mooi en gezond onder je wimperextensions vandaan komen.

Gerelateerde berichten