Hond-blaffen-afleren

Blaffen is een van de normaalste dingen voor een hond. Honden blaffen om te communiceren en om hun emotie te uiten. Maar als je hond overmatig blaft kan je er helemaal gek van worden, gelukkig kun jij je hond blaffen afleren. Hoe je dat doet? Dat kun je lezen in dit artikel!

In dit artikel lees je over:

Waarom blaffen honden?

Wil je weten waarom honden blaffen? Dit kunnen de oorzaken zijn:

  • hun territorium te beschermen. Honden bewaken hun territorium tegen mensen, andere honden en dieren. Dat territorium omvat uw eigendom, maar het kan ook andere plaatsen omvatten waar de hond veel tijd heeft doorgebracht.
  • Omdat ze gevaar voelen. De hond zou kunnen reageren op een alarmerende situatie.
  • Communiceren. Soms blaffen honden om aandacht van mensen te krijgen.
  • Uit frustratie. Blaffen kan het gevolg zijn van gefrustreerd raken door een situatie, zoals het zich in een kleine ruimte bevinden of het niet kunnen vinden van een eigenaar of speelkameraadje.
  • Omdat ze angstig zijn. De angst van een hond kan worden veroorzaakt door scheiding van de eigenaar van de hond.
  • Omdat ze pijn hebben. Blaffen kan pijn overbrengen die wordt veroorzaakt door letsel of ziekte.
  • Hallo zeggen. Een vriendelijke blaf kan zijn hoe een hond mensen of andere honden begroet.

Blaffen afleren 7 Tips!

Ben je er klaar mee dat jouw hond overmatig blaft? Wij hebben 7 tips bij het afleren van blaffen bij honden op een rij gezet:

Biedt afleiding

Verveelde honden zullen minder geneigd zijn om te blaffen als ze voldoende speelgoed krijgen om mee te spelen. Als uw hond blaft vanwege geluiden van buitenaf, kan het overstemmen van die geluiden door de tv of radio te spelen terwijl u weg bent. Een tv of radio kan ook helpen om verlatingsangst te verzachten.

Houd jouw hond actief

Een gepoept hondje zal minder snel overdreven reageren met een blaffende aanval. Ga regelmatig met uw hond wandelen of speel fitness spelletjes zoals apporteren of frisbeeën.

Werk aan het brein van uw hond. 

Gehoorzaamheidstraining

Zowel in de klas als thuis, kan het vermogen van uw hond om bedreigingen te onderscheiden verbeteren. Het kan ook de basis leggen voor andere oplossingen tegen blaffen die een intensievere training vereisen.

Maak je hond ongevoelig

Als de blaffende aanvallen worden veroorzaakt door een prikkel van buitenaf, kunt u proberen uw hond ongevoelig te maken. Vraag vrienden bijvoorbeeld om langs uw huis te lopen terwijl u met uw hond binnen werkt, en moedig uw huisdier aan om stil te zijn.

Leer het commando “stil”

Train uw hond om op het woord “stil” te reageren door drie of vier keer blaffen toe te staan ​​en vervolgens met een kalme, duidelijke stem “stil” te zeggen. Als je ‘stil’ zegt, breek dan de blaffende punt door zijn snuit zachtjes vast te houden, een luid voorwerp te laten vallen dat hem afleidt of door hem met een verstuiver in zijn gezicht te spuiten. In dit geval kunt u een handmatig bediende blafband gebruiken als afleidingsmethode. Uiteindelijk zal uw hond leren dat “stil” betekent dat hij moet stoppen met blaffen.

Verander zijn routine

Een hond die dwangmatig of uit verveling blaft, kan stoppen als u enkele wijzigingen aanbrengt. Als hij in een achtertuin wordt gehouden en daar blaft, breng de hond dan naar binnen en plaats hem in een bench. Als de hond blaft omdat hij opgesloten zit in een bench, probeer hem dan vrij te laten in een kamer van je huis.

Leer haar ontmoeten en begroeten

Een hond die blaft als hij wordt begroet, kan worden getraind om mensen en andere honden zachter te ontmoeten. Zorg ervoor dat u de groeten bij jouw voordeur heel rustig en kalm houdt. Houd een speeltje bij de deur en moedig jouw hond aan om het op te pakken en in zijn mond te houden voordat hij de deur opent. Leid jouw hond tijdens het wandelen af ​​wanneer je andere mensen of honden tegenkomt door hem iets lekkers aan te bieden.

Beloon blaffen niet. Moedig vooral niet per ongeluk blaffen aan door uw eigen gedrag. Beloon blaffen niet door de hond iets lekkers te geven nadat hij heeft geblaft. Behandel alleen als de hond stil is geweest. Moedig blaffen bij geluiden van buitenaf ook niet aan door te vragen: “Wie is daar?”

Tips tijdens het trainen

  • Schreeuw niet tegen je hond om stil te zijn – het klinkt gewoon alsof je met hem mee blaft.
  • Houd uw trainingssessies positief en optimistisch.
  • Wees consequent, zodat jij je hond niet in de war brengt. Iedereen in je gezin moet de trainingsmethoden toepassen elke keer dat uw hond ongepast blaft. Je kunt jouw hond de ene keer niet laten wegkomen met ongepast geblaf en de andere niet.

Blaffen afleren pup

Als jouw puppy s ‘avonds veel blaft, biedt de puppy dan speeltjes en traktaties aan in de bench. Als de puppy s nachts huilt is het beter om het te negeren, anders weet de puppy dat je komt wanneer ze begint te blaffen en dat wil je niet. Geef je puppy af en toe een kleine geitje als ze goed luistert en niet blaft. Ook is het handig je puppy het woordje ‘stil’ of ‘stop’ te leren, geef je puppy een snoepje als de pup dan ook stopt met blaffen.

Anti-blafband voor honden

Als je hond het blaffen niet afleert , dan kun je altijd kiezen voor de anti-blafband. De anti-blafband geeft een schok af zodra de hond begint te blaffen. De anti-blafband wordt vaak gebruikt bij trainingen zodat de hond sneller achter het verschil tussen goed en slecht komt. De anti-blafband is tussen de 15 en 60 euro.

7 Meest gestelde vragen over het blaffen afleren

  1. Wat als je pup naar je blaft?: De pup is bang en heeft eerder wat meegemaakt.
  2. Welk ras blaft het meest?: Samojeed 
  3. Welke hond kan niet blaffen?: Een basenji kan niet blaffen maar maakt een beetje jodel en katten geluiden.
  4. Hoelang mag een hond blaffen?: 3-4 blaffen, daarna pauze en daarna nog 3-4 keer
  5. Waarom blaft mijn hond naar andere honden?: Dat kan komen doordat je hond een trauma aan honden heeft opgelopen.
  6. Wat moet ik doen als s nachts mijn hond blaft?: Niks, negeren. Laat zien dat je hond niks bereikt met het blaffen.
  7. Waarom blaft mijn hond als ik weg bent?: Geen een hond vind het leuk om alleen te zijn, laat daarom je hond nooit langer dan 4 tot 6 uur alleen.

Gerelateerde berichten