Restaurant bij carre amsterdam

Een dagje uit en lekker eten vormen een goede combinatie. Ga je naar een musical, een concert of naar een cabaretier? Met dit lijstje van restaurants in de buurt van Carré heb je voor of na die ene theatervoorstelling een zorgeloze avond! Dit zijn de top tien restaurants waar je kunt eten in de buurt van het Koninklijke Theater Carré Amsterdam! Restaurants vlakbij Carré.  

Vorstelijk eten in het Amstel Restaurant 

Bij een vorstelijke avond in het Koninklijk theater hoort een chic etentje. Wil je in stijl dineren? Hét Amstel Hotel voldoet aan deze aangelegenheid. Naast overnachten is het ook mogelijk om in het Amstel Hotel te dineren. Door de internationale keuken is er voor ieder wat wils. Een onderdeel van het Hotel is de Amstel Brasserie waar je ook voortreffelijk kunt eten.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is om van tevoren te reserveren. Zo ben je altijd verzekerd van jouw plek! Parkeergelegenheid is aanwezig, alleen is dit niet gratis. Het hotel ligt in het hart van het centrum, waardoor het ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Zo is de locatie op loopafstand van het metrostation te bereiken en is het restaurant in de omgeving van Carré te vinden. 

Adres

Professor Tulpplein 1018,
GX Amsterdam

Restaurants in de buurt van Carre

Cultureel nagenieten bij de Plantage

Wil je na de theatervoorstelling cultureel blijven nagenieten? In de buurt van Carré bevindt zich in een monumentaal pand, restaurant de Plantage. Het restaurant vlakbij Carré Amsterdam is gevestigd in een buurt waar kunst en cultuur centraal staat. Het menu is geheel geïnspireerd op de imposante locatie. 

Het restaurant ligt in de buurt van Carré Amsterdam. Op ongeveer een kilometer lopen zit de Plantage. Ook is het mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Het restaurant ligt op de route van de tram richting Artis. Ook is het restaurant te bereiken via het metrostation. De looptijd bedraagt hierbij ongeveer 10 minuten.

Adres

Plantage Kerklaan 36,
1018 CZ Amsterdam

Huiselijk dineren bij Loetje

Wil je genieten van een huiselijke sfeer in combinatie met vakmanschap? Kies dan voor restaurant Loetje! In het restaurant, vlakbij Carré Amsterdam, kan je genieten van de lekkerste biefstuk. Doordat het restaurant de hele dag geopend is, kan je aansluitend op de theatervoorstelling, optimaal genieten van de lekkerste gerechten. 

Het restaurant ligt zeer centraal en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wel moet je er rekening mee houden dat Loetje een geliefd restaurant is. Wil je verzekerd zijn van een tafel? Reserveer dan van tevoren een plekje. 

Adres

Ruyschstraat 15
1091 BR Amsterdam

Pizzeria in de buurt van Carré

Ontdek de geschiedenis van de Ysbreeker

Bij restaurant de Ysbreeker, een restaurant in de buurt van Carré Amsterdam, staat geschiedenis centraal. Ontdek de eeuwenoude historie onder het genot van een hapje en een drankje. Er is een ruim aanbod aan gerechten. 

Er is geen parkeergelegenheid aanwezig. In de buurt is genoeg parkeergelegenheid, maar daar betaal je ook voor. Het restaurant is bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op de hoogte van het Amstel Hotel.

Adres

Weesperzijde 23
1091 EC Amsterdam

Waan je in Italië bij Il Boccalino

Wanneer je op zoek bent naar een knus restaurant, dan zit je goed bij Il Boccalino. Het restaurant is meer dan alleen een pizzeria in de buurt van Carré. In dit restaurant serveren ze typische Italiaanse gerechten. Je waant je heel even in de vakantiesfeer.  

Het restaurant is op 9 minuten afstand te bereiken van Carré Amsterdam. Net zoals andere restaurants is parkeergelegenheid in Amsterdam een issue. Het voordeel van het restaurant? Speciaal voor de theatergangers van Carré biedt het restaurant een snelle service aan. Zo hoef je niet te haasten om op tijd te komen voor de voorstelling. 

Adres

Utrechtsestraat 133
1017 VM Amsterdam

Eet naast de deur bij Bistro de Carrékelder of Bistro Baret Amsterdam

Bistro de Carrékelder

Wil je de sfeer in de omgeving van Carré proeven? Vlak naast Carré zit Bistro de Carrékelder, waar je heerlijk kunt eten. De bistro is gevestigd aan het water. Door de ruimte en het zitcomfort is het dé geschikte plek om met een groot gezelschap uitgebreid te tafelen. Het grootste voordeel is dat je je niet hoeft te haasten naar jouw theatervoorstelling.

Adres

Amstel 133II,
1018 EM Amsterdam

Bistro Baret Amsterdam

Ook Bistro Baret Amsterdam zit op een korte afstand van Carré. Bij deze bistro heb je kans dat je jouw favoriete musicalspeler tegenkomt, aangezien je kijkt op de artiesteningang. Inwoners van Amsterdam en theatergangers komen hier samen om te genieten van gerechten in een ongedwongen sfeer.

Adres

Korte Amstelstraat 18
1018 XS Amsterdam

Eten in de buurt van Carre

In thema dineren bij DenC

Een wat verstopt restaurant vlakbij Carré is restaurant DenC. In de zijstraat van de Utrechtsestraat zit het restaurant gevestigd. DenC is vernoemd naar de eigenaren van het restaurant: chef Johan Dik & gastvrouw Emmalou Cunningham. De eigenaren hebben passie in hun vak en serveren de lekkerste Franse gerechten uit hun mediterrane keuken. 

Voor degene die voor aanvang van hun theatervoorstelling willen dineren, heeft het restaurant een speciaal theater diner samengesteld. Met het diner willen ze ervoor zorgen dat je op tijd bij jouw voorstelling aankomt. Wanneer je veel waarde hecht aan duurzaamheid, zit je hier helemaal goed! Alle gerechten worden namelijk gemaakt van lokale, biologische en seizoensproducten.

Adres

Kerkstraat 377
1017 Amsterdam

Eten bij de bekendste brug van Amsterdam bij Eetcafé de Magere Brug

Heb je een avondje Carré gepland? Ga dan langs bij Eetcafé de Magere Brug! Vlakbij de meest gefotografeerde brug van Amsterdam is het restaurant vlakbij Carré gevestigd. Door de gezellige sfeer sluiten theatergangers maar al te graag de avond af onder het genot van een hapje en drankje.

Het menu wisselt continu, waardoor je voor of na de theatervoorstelling verrast wordt. Wil je liever op een rustige plek eten in plaats van een druk Rembrandtplein? Over de Magere Brug richting de Utrechtsestraat zitten veel rustige eettentjes. 

Adres

Amstel 81
1018 EK Amsterdam

Restaurant carre

Gezond eten bij Zoku

Gezondheid staat centraal bij Zoku. In dit restaurant worden gezonde, wereldse gerechten geserveerd. Ook wordt er rekening gehouden met diverse allergieën. In de gerechten zitten producten uit eigen bodem verwerkt. Op het dakterras bevindt zich een tuin met verse producten en heb je uitzicht over Amsterdam. Maak je er een dagje en nachtje weg van? Ook is het mogelijk om hier te overnachten. 

Adres

Weesperstraat 105 (6e verdieping)
1018 VN Amsterdam

Gerechten met een signature bij KU kitchen

Mooie opgemaakte gerechten en passie. Dat kenmerkt KU kitchen. De eigenaar van het restaurant heeft van oorsprong architectuur gestudeerd, en weet hoe je een theaterganger kunt verassen met een culinair hoogstandje. Zo kunnen visliefhebbers hun geluk niet op!

In dit Japanse restaurant in de omgeving van Carré serveren ze verse vis, zoals sushi. Ben je geen visliefhebber? Ook voor vleesliefhebbers zit je hier goed! Wil je de avond goed afsluiten? Het restaurant in Amsterdam beschikt ook over een cocktailbar. 

Restaurants vlakbij Carre

Adres

Utrechtsestraat 114
1017 VT Amsterdam

Parkeerkosten

Wanneer je een dagje-uit hebt gepland, kunnen de parkeerkosten flink in de papieren lopen. Parkeren in het hartje van Amsterdam is namelijk erg prijzig. Een alternatief is het openbaar vervoer. Ook kan je ervoor kiezen om de auto bij een P&R te zetten of bij de RAI-Amsterdam. 

Wanneer je na afloop je Ov-kaart scant, kan je soms voordeliger parkeren. De meeste restaurants bij Carré Amsterdam zijn ook op loopafstand te bereiken, waardoor je de auto niet direct nodig hebt. 

Gerelateerde berichten